Access Bars®

 

Wat is Access Bars®?

Access Bars® is een zachte, hands-on behandeling die werd geïntroduceerd door Gary Douglas in de vroege jaren negentig van de vorige eeuw. Hij ontdekte 32 energiebanen die door en rondom het hoofd lopen. Deze Bars® verbinden zich op specifieke “bars-punten” en komen overeen met verschillende gebieden en aspecten van het leven. Tijdens een Access Bars® sessie raak ik, als practitioner, deze punten voorzichtig aan om de elektromagnetische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je mogelijk hebben beperkt in de betreffende levensgebieden los te laten. Zie de Bars® als de harde schijf van je computer. Het is letterlijk alles wat je hebt opgeslagen. Het “runnen” (nalopen) van de Bars® verwijdert bestanden en programma’s, zodat ze niet langer in je leven zijn en ze niet elke keer automatisch verschijnen.

Wereldwijd wordt deze wijze al toegepast op scholen, instellingen, in bedrijven en in talloze gezinnen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Bars® effectief werkt bij depressie en angststoornissen.

Een Access Bars® sessie is volledig veilig en ieder lichaam is geschikt.

Wat kan Access Bars® betekenen voor jou?

Access Bars® werkt heilzaam bij:

 • vermoeidheid;
 • slapeloosheid;
 • hooggevoeligheid;
 • vermindert stress;
 • depressie;
 • angsten en fobieën;
 • psychische klachten;
 • lichamelijke (pijn) klachten; 
 • zwangerschaps- en postnataal verloop;
 • betere concentratie;
 • geeft ruimte in het hoofd;
 • beter bij jezelf blijven;
 • betere leerprestaties;
 • immuunsysteem versterkend;
 • verbetert de relatie met jezelf en anderen;
 • geeft een positievere houding ten opzichte van het leven 

Een Access Bars® sessie is volledig veilig en ieder lichaam is geschikt.

Hoe werkt het?

Stel je voor dat iemand op een knop zou kunnen drukken en die stem in je hoofd laat zwijgen die jou vertelt dat je niet goed genoeg bent of dat je niet kunt bereiken waar je van droomt? Alle beperkingen die je in je leven creëert, zijn verbonden met je gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen erover. Door lichte aanraking van de bars-punten begin je dat op te ruimen wat opgesloten zit, datgene wat ervoor zorgt dat je niet kunt geloven dat je het leven kunt hebben waarvan je altijd hebt geweten dat het mogelijk is.

Ontvangen is één van de levensveranderende onderdelen die bij elke Access Bars® sessie op natuurlijke wijze plaatsvindt. Hoe vaak laten we iets gewoon los, verlagen we onze barrières en laten we het toe dat iemand anders ons echt iets schenkt? Leren ontvangen is een sleutel om meer uit te nodigen in je leven van dat waar je om vraagt.

Access Bars® heeft duizenden mensen bijgestaan om veel aspecten van hun leven te veranderen. Mensen laten weten dat hun gezondheid verbetert, ze makkelijker slapen, er is sprake van gewichtsverlies, betere seks en relaties, angsten die verdwijnen, minder stress en nog veel meer…

Hoe ziet een sessie eruit?

Iedereen is anders, dus er is geen “normale” Access Bars® sessie. Elke sessie zal iedere keer anders zijn, zelfs als je het met dezelfde persoon herhaalt.

Er is geen intake nodig en je hoeft je ook niet voor te bereiden. Voordat we beginnen met de sessie zal ik je vragen wat je uit de sessie hoopt te halen en vertel ik je wat je kunt verwachten. Tijdens de sessie lig je ontspannen met je kleren aan op een massagetafel. Je wordt warm toegedekt. Het enige wat jij hoeft te doen is lekker liggen en ontvangen…

Door het met de vingertoppen zachtjes aanraken van de 32 punten, door mij als practitioner, vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. Al je emoties, houdingen en gedachten zitten in de polaire elektrische lading in je hersenen opgeslagen en kunnen zich beginnen los te maken door deze aanraking.

Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur. Kinderen tot 15 jaar zijn meestal binnen 30 minuten klaar. Kinderen zijn namelijk zeer ontvankelijk en staan open voor deze energie. Je mag tijdens de sessie vertellen wat je bezighoudt, gezellig kletsen of je ondergaat alles in stilte. Slapen en ook snurken mag. Wat mensen meestal aangeven, is dat er een gevoel van volledige ontspanning is! Alles is goed, zolang jij de sessie met volledig gemak kan ontvangen.

Na afloop geef ik je nog wat tips mee die je kunnen helpen in de periode na de Access Bars® sessie. De veranderingen die zowel mentaal als fysiek kunnen zijn, zijn het sterkst waarneembaar na 2 á 3 weken.

Hoeveel sessies er nodig zijn, is geheel aan jou. De een vindt het prettig om in korte tijd meerdere sessies te ontvangen voor een goede reset, een ander houdt het op iedere maand een Bars® sessie (en ziet het als regelmatig onderhoud). Ook is het mogelijk om te wachten tot er een moment komt waarop je het echt nodig hebt, bij bijvoorbeeld specifieke klachten. Jij hebt hierin de regie!