Particulier

 

HSP coaching

Loop je vast, overweldigen emoties jou of ervaar je jouw hooggevoelig zijn vooral als lastig? Ervaar je veel stress door prikkels van buiten?

Lees wat coaching voor jou kan betekenen…

Stress coaching

Hoe krijg ik mijn overzicht en regie terug? Wat helpt tegen stress? Hoe leer ik stressklachten herkennen om ze te voorkomen?

Lees wat coaching voor jou kan betekenen…

Burn-out coaching

Voel jij je oververmoeid? Heb je moeite met het nemen van beslissingen en continu een gevoel van spanning? Voelen de basale activiteiten als een enorme opgave?

Lees wat coaching voor jou kan betekenen…

HSP Coaching

 

Herken jij jezelf in een of meer van deze kenmerken?

 • Ben je snel overprikkeld of altijd moe door alles om je heen?
 • Ervaar je veel stress door prikkels van buiten?
 • Zit je veel in je hoofd en heb je geen goed contact met je gevoel?
 • Vind je het lastig om keuzes te maken die dicht bij je gevoel liggen?
 • Heb je het gevoel door de bomen het bos niet meer te zien in onze veeleisende maatschappij?
 • Ben je gevoelig voor sfeer, de energie en gevoelens van anderen en weet je niet hoe je hiermee om kan gaan?.
 • Heb je moeite met ontspannen of weet je niet waar je van ontspant?
 • Vind je het lastig je draai te vinden in jouw werk of met het vinden van een baan die echt bij je past?
 • Vind je het moeilijk jouw grenzen voldoende te bewaken?
 • Heb je het gevoel dat je in een burn-out raakt door je gevoeligheid?
 • Wil je graag leren hoe je jouw gevoeligheid omzet in kracht?

Wanneer je je in een deel van bovenstaande herkent, dan kan het maar zo zijn dat jij ook een Highly Sensitive Person (HSP) bent; oftewel hooggevoelig/hoogsensitief bent.

Veel mensen die net ontdekken hooggevoelig te zijn, ervaren dit als een last. Hun gevoeligheid voor prikkels en emoties kost veel energie. Ook zijn ze veelal gefocust op anderen en cijferen zichzelf en eigen gevoelens weg. Het kost ze moeite om hierin een goede balans te vinden en de eigen energie in iets positiefs om te zetten. Geldt dit in meerdere of mindere mate ook voor jou?

Inmiddels heb ik geleerd om de positieve kant van mijn hooggevoeligheid te zien en kan ik beter voorkomen dat ik overprikkeld raak. Ik kan jou helpen om jouw hooggevoeligheid meer te gaan begrijpen, een betere balans te krijgen en jouw hooggevoeligheid in te gaan zetten als kracht.

HSP coaching kan jou begeleiden in het begrijpen en accepteren van je hooggevoeligheid. Gerichte ondersteuning bij het leren stellen van jouw grenzen, het hervinden van jezelf en het ontdekken én waarderen van jouw bijzondere en unieke kwaliteiten. Niet alleen wordt overprikkeling voorkomen, je zult je ook sterker en zelfverzekerder gaan voelen. Jij staat in het hele proces centraal.

Coachingstraject HSP Coaching

Met een coach die de opleiding tot Hooggevoeligheidscoach heeft gedaan en ieder onderdeel van hooggevoeligheid kent. Die ook zelf hooggevoelig is, jou als geen ander begrijpt en daardoor maximaal kan afstemmen.

Intakegesprek

Elk coachingstraject start met een gratis en vrijblijvend intakegesprek van ongeveer een half uur in mijn praktijk in Winterswijk. Hierin kijken we waar jij tegenaan loopt en wat jij nodig hebt. Aan het einde van het gesprek bepaal jij of er een klik is en of je een traject wilt aangaan.

Vervolgconsulten

Na het intakegesprek kunnen we een vervolgconsult plannen. Hoeveel er nodig zijn verschilt per persoon en de behoefte. Geen mens is gelijk en de trajecten zijn maatwerk. Gemiddeld zijn 4-5 sessies voldoende, maar dit kan ook meer of minder zijn. Jij en jouw behoeften staan centraal.

Stress Coaching

 

Stress en overspannenheidsklachten zijn veel voorkomende gezondheidsproblemen. De oorzaken van stress zijn uiteenlopend en kunnen zowel lichamelijke als geestelijke klachten veroorzaken. Als stress coach kan ik jou helpen bij het herkennen van signalen en stress gerelateerde klachten en hoe je deze klachten kunt verminderen. Ik leer je wat stress inhoudt en hoe jouw lichaam je waarschuwt om het rustiger aan te doen. Ik leer je hoe je inzicht kunt krijgen in het ontstaan van stress bij jou en wat je kunt doen om jouw stressgevoel te verminderen. Zo komen we tot een “plan de campagne” en werk je preventief aan het voorkomen van uitval of burn-out.

Stress coaching kun je inzetten bij vragen als:

 • Wat kan ik doen om minder stress te ervaren?
 • Wat helpt tegen stress?
 • Hoe leer ik signalen herkennen om stress te voorkomen?
 • Hoe kan ik beter met stress omgaan?

Coachingstraject

Stress Coaching

Intakegesprek

Elk coachingstraject start met een gratis en vrijblijvend intakegesprek van ongeveer een half uur in mijn praktijk in Winterswijk. Hierin kijken we waar jij tegenaan loopt en wat jij nodig hebt. Aan het einde van het gesprek bepaal jij of er een klik is en of je een traject wilt aangaan.

Vervolgconsulten

Na het intakegesprek kunnen we een vervolgconsult plannen. Hoeveel er nodig zijn verschilt per persoon en de behoefte. Geen mens is gelijk en de trajecten zijn maatwerk. Gemiddeld zijn 2-3 sessies voldoende, maar dit kan ook meer of minder zijn. Jij en jouw behoeften staan centraal.

Burn-out Coaching

 

Klachten die vaak voorkomen bij iemand met een burn-out zijn:

 • Gedrag: Hyperactiviteit; neiging tot agressief en gewelddadig gedrag; overconsumptie van koffie, tabak, alcohol, drugs; teveel of te weinig eten; last hebben van kleine ongelukken; zoeken naar steeds meer prikkels; terugtrekken; cynische opmerkingen maken; slaapproblemen
 • Gevoel van: irritatie; frustraties; woede en wrok; onberedeneerde angsten; achterdocht; hopeloosheid; hulpeloosheid; machteloosheid.
 • Fysieke problemen als: maag- en darmproblemen; hoofdpijn; misselijkheid; pijnlijke spieren; slaapproblemen; duizelingen; op scherp staan; rusteloosheid; nerveuze tics; vermoeidheid; versnelde hartslag; hyperventilatie; verhoogde bloeddruk; verhoogde cholesterol; uitgeput voelen; menstruatieproblemen; potentiestoornissen; eczeem, hoofd- nek- en rugklachten.
 • Gedachten: angstgedachten; negatieve gedachten over zichzelf; achterdochtige gedachten; agressieve gedachten; perfectionistische gedachten; wegdromen. 

Burn-out coaching geeft jou de juiste begeleiding om te herstellen van een burn-out. Ik leer je hoe je inzicht kunt krijgen in het ontstaan van burn-out factoren bij jou en wat je kunt doen om deze te verminderen.  Daarnaast staat het herstellen, opbouwen en versterken van jouw persoonlijke veerkracht centraal zodat je je zelfvertrouwen terug krijgt, weer plezier in het leven, gezonder wordt en uiteindelijk weer kunt re-integreren.

Burn-out coaching kan helderheid geven bij de volgende vragen en gedachten:

 • Hoe leer ik mijn grenzen herkennen en leer ik ze beter stellen?
 • Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?
 • Hoe leer ik signalen herkennen om een burn-out in de toekomst te voorkomen?
 • Waar ben ik goed in en welk werk past daarbij?
 • Hoe krijg ik de regie terug in mijn leven?

Coachingstraject Burn-out Coaching

Met een coach die de opleiding tot  Burn-out coach heeft gedaan. Die zelf een burn-out heeft gehad, weet wat jij doormaakt en daardoor weet wat jij nodig hebt.

Intakegesprek

Elk coachingstraject start met een gratis en vrijblijvend intakegesprek van ongeveer een half uur in mijn praktijk in Winterswijk. Hierin kijken we waar jij tegenaan loopt en wat jij nodig hebt. Aan het einde van het gesprek bepaal jij of er een klik is en of je een traject wilt aangaan.

 

Vervolgconsulten

Na het intakegesprek kunnen we een vervolgconsult plannen. Hoeveel er nodig zijn verschilt per persoon en de behoefte. Geen mens is gelijk en de trajecten zijn maatwerk. Gemiddeld zijn 6-8 sessies voldoende, maar dit kan ook meer of minder zijn. Jij en jouw behoeften staan centraal.